Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Als zelfstandig ondernemer of professional sta je dagelijks op scherp om jouw klanten de beste service te bieden. Maar soms kan het misgaan en kunnen jouw opdrachtgevers ontevreden zijn over jouw werk. Of misschien heb jij per ongeluk verkeerd advies gegeven, waardoor jouw klant schade heeft geleden. In zulke situaties kunnen de financiële gevolgen groot zijn en kunnen juridische kosten hoog oplopen. Het is dan ook essentieel om over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te beschikken.
productiefout beschermd door beroepsaansprakelijkheid verzekering

De voordelen van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die jou beschermt tegen de financiële gevolgen van schadeclaims die door jouw klanten kunnen worden ingediend. Deze verzekering is met name geschikt voor professionals die diensten of advies verlenen, zoals adviseurs, advocaten, accountants, architecten en ingenieurs.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt voor schadeclaims die voortvloeien uit fouten of nalatigheden die je hebt begaan in het kader van jouw werk.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering geeft rust en zekerheid

Het grootste voordeel van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dat je beschermd bent tegen financiële schadeclaims van jouw klanten. Dit kan voorkomen dat je zakelijk failliet gaat en bovendien voorkomt het dat je in de problemen komt met jouw klanten.

Daarnaast biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering rust en zekerheid. Je kunt onbezorgd werken aan jouw opdrachten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele schadeclaims.

Verder is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in sommige gevallen ook verplicht, bijvoorbeeld voor advocaten.

Verschillende dekkingen en premies

Er bestaan verschillende soorten beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen met verschillende dekkingen. Het is daarom belangrijk om stil te staan bij welke dekking jouw situatie vereist.

Daarnaast zijn er diverse factoren die invloed hebben op de premie die je betaalt. Zoals de hoogte van het verzekerde bedrag, jouw beroep en de inrichting van jouw bedrijf.

Het is daarom verstandig om altijd verschillende aanbieders te vergelijken en een persoonlijk advies op maat te vragen.

Persoonlijk advies en meer informatie

Wil je meer informatie over de verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en de dekking die het beste bij jouw situatie past? Of ben je benieuwd naar welke premie je kunt verwachten?

Bij EverCare bieden wij persoonlijk advies op maat en kunnen wij je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden. Ook kunnen wij je helpen bij het afsluiten van de juiste verzekering en het jaarlijks herzien van jouw dekking.