Zakelijke autoverzekeringen

Als jouw bedrijf voertuigen gebruikt voor commerciële doeleinden, zoals het leveren van goederen of het vervoeren van passagiers, dan moet je bewust zijn van het belang van een bedrijfswagenverzekering.
man met pech belt zijn zakelijke autoverzekering

Hoe een bedrijfswagenverzekering jouw bedrijf kan beschermen

Een bedrijfswagenverzekering is een essentieel onderdeel van de risicobeheerstrategie van elk bedrijf en kan bescherming bieden tegen verlies, schade en diefstal. We bespreken de basisprincipes van zakelijke autoverzekeringen en waarom het zo belangrijk is voor bedrijven die afhankelijk zijn van voertuigen om hun activiteiten uit te voeren.

Wat is een bedrijfswagenverzekering?

Bedrijfswagenverzekering is een type dekking dat speciaal is ontworpen voor voertuigen die worden gebruikt bij zakelijke activiteiten. Dit type beleid dekt meestal botsing en uitgebreide verliezen, aansprakelijkheid, medische betalingen, onverzekerde automobilist dekking, en meer, afhankelijk van de behoeften van de verzekeringnemer. De specifieke soorten dekking en bedragen zullen afhangen van de grootte en omvang van de activiteiten van jouw bedrijf.

Soorten dekking

Hoewel alle ondernemers weten dat een zakelijke autoverzekering een hoeksteen is van hun risicobeheerstrategie, nemen slechts weinigen de tijd om hun specifieke dekkingsopties te begrijpen. Als het gaat om zakelijke autoverzekeringen, zijn er drie verschillende soorten die je kunnen helpen jouw bedrijf te beschermen – WA (verplicht), WA+ of Allrisk verzekering. Elk heeft zijn eigen voordelen en doeleinden, dus voordat je een beslissing neemt is het belangrijk om te bepalen welk type het meest geschikt is voor jouw behoeften. Uiteindelijk is een zakelijke autoverzekering een essentieel onderdeel van elk bedrijf – ongeacht welk type je kiest!

Factoren die de premie beïnvloeden

De kosten van een bedrijfswagenverzekering kunnen variëren op basis van verschillende factoren:

 • Het type voertuig dat wordt verzekerd (bijv. vrachtwagen vs. auto)
 • Leeftijd/merk/model/kilometerstand
 • Aantal bestuurders dat onder de polis valt
 • Rij-record/ervaringsniveau/claimgeschiedenis enz.
 • Waar het voertuig wordt gebruikt (staat/land)
 • Hoe vaak het wordt gebruikt (dagelijks/wekelijks/maandelijks enz.)
 • Waarvoor het wordt gebruikt (leveringen vs. langeafstandsreizen enz.)
 • Of er speciale kenmerken aan het voertuig zijn verbonden die de waarde ervan verhogen enz.

Al deze factoren moeten worden overwogen bij het bepalen van jouw premie tarieven.

Neem vandaag nog contact met ons op

Als je meer wilt weten over onze zakelijke autoverzekeringen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team van experts is er om al jouw vragen of zorgen over bedrijfswagenverzekering te beantwoorden.

Beleid voor persoonlijk gebruik

Natuurlijk moet elk persoonlijk gebruik worden vermeld bij de aankoop van een bedrijfswagenverzekering, omdat dit de premies aanzienlijk kan beïnvloeden, afhankelijk van hoeveel persoonlijk gebruik er is versus zakelijk gebruik. Als je een persoonlijk en zakelijk voertuig wilt verzekeren dan kan het de moeite waard zijn om te kijken naar het bundelen van de verzekering. Soms kan dit leiden tot kortingen in vergelijking met het hebben van twee afzonderlijke beleid met verschillende aanbieders.

Voordelen van een bedrijfswagenverzekering

Zakelijke verzekeringen bieden een grote gemoedsrust wetende dat je beschermd bent tegen potentiële verliezen als gevolg van ongevallen of diefstal. Het helpt ook het claimproces te stroomlijnen aangezien de meeste verzekeraars speciale teams hebben die gespecialiseerd zijn in het snel en efficiënt behandelen van dit soort claims. Er zijn verschillende opties beschikbaar afhankelijk van de behoeften van elk individueel bedrijf, wat betekent dat je jouw dekking specifiek kunt afstemmen op wat voor jouw het beste werkt, Ten slotte kunnen bepaalde aanvullende dekkingen worden toegevoegd aan de basispolissen die kunnen helpen het risico te verminderen en de premies na verloop van tijd te verlagen als er geen claims worden ingediend tijdens de duur van de polis periode.

Aanvullende zakelijke autoverzekeringen

Het beschermen van zakelijke voertuigen is net zo belangrijk als het beschermen van privévoertuigen. Een bedrijfswagenverzekering is vergelijkbaar met een gewone autoverzekering, maar kan worden uitgebreid met extra dekkingen en modules om bedrijfseigenaren de best mogelijke bescherming te bieden. Elke ondernemer moet zijn behoeften zorgvuldig overwegen en ervoor zorgen dat hij voor alle mogelijke voorvallen gedekt is met een zakelijke autoverzekering. Het is belangrijk om de verschillende beschikbare dekkingsniveaus te begrijpen, zodat ondernemers een verzekeringsplan kunnen kiezen dat hen en hun bedrijfswagen volledig dekt, zodat ze met een gerust hart achter het stuur kunnen stappen.

Voorbeelden van aanvullende verzekeringen:

 • Inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstand
 • Pechhulp / Vervangend vervoer
 • Schade aan of diefstal van de lading
 • Accessoires zoals een navigatiesysteem, audioapparatuur en trekhaak
zakelijke autoverzekering schade aan lading

Waarom bedrijfswagenverzekering essentieel is

Uiteindelijk moet bedrijfswagenverzekering worden gezien als een essentieel onderdeel van de risicobeheerstrategie van elk bedrijf, omdat het bescherming biedt tegen potentiële verliezen als gevolg van ongevallen of diefstal gerelateerde incidenten met hun voertuigen, maar ook helpt bij het stroomlijnen van hun claimproces wanneer dat nodig is; Er zijn verschillende opties beschikbaar afhankelijk van de behoeften van elk individueel bedrijf, wat het gemakkelijker maakt om hun beleid specifiek af te stemmen op wat voor hen het beste werkt; Ten slotte kunnen bepaalde aanvullende dekkingen worden toegevoegd aan de basispolissen, die kunnen helpen het risico te verminderen en de premies na verloop van tijd te verlagen als er geen claims worden ingediend tijdens de duur van de polis periode; Al deze factoren maken de verzekering voor bedrijfsvoertuigen een essentieel instrument voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun voertuigen voor het succes van de dagelijkse activiteiten!

Zakelijke autoverzekeringen bij EverCare Adviescentrum Eindhoven

EverCare kan jouw bedrijf helpen bij het vinden van de juiste zakelijke autoverzekering. Wil je meer advies over een passende autoverzekering of informatie over kortingen bij het afsluiten van meerdere verzekeringen? Vul het onderstaande formulier in.