Waarom een overlijdensrisicoverzekering een slimme keuze kan zijn

Een overlijdensrisicoverzekering is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het afsluiten van een verzekering, maar het kan wel een zeer slimme keuze zijn. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je nabestaanden financieel goed beschermd blijven in het geval van jouw overlijden.
Overlijdensrisicoverzekering voor nabestaande

Wat is een overlijdensrisicoverzekering precies?

Allereerst is het belangrijk te weten wat een overlijdensrisicoverzekering precies inhoudt. Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die wordt afgesloten voor een bepaalde periode waarbij de verzekeringnemer een vast bedrag aan premie betaalt. Deze premie zorgt ervoor dat in het geval van overlijden, de begunstigden een vast bedrag ontvangen. Dit bedrag kan worden gebruikt om (financiële) lasten op te vangen of bijvoorbeeld om de hypotheek af te lossen.

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt er dus voor dat nabestaanden de financiële koers van hun leven kunnen behouden ondanks de gevolgen die een overlijden met zich meebrengt.

Financiële lasten voor nabestaanden

Een overlijden kan voor nabestaanden financiële lasten met zich meebrengen. Denk maar eens aan de kosten van een uitvaart, hypotheek of andere (vaste) lasten die je als huishouden hebt. Als kostwinner, kun je ook nagaan welke financiële lasten er mogelijk nog achterblijven en wat dit betekent voor je nabestaanden. In dat opzicht biedt een overlijdensrisicoverzekering een veilig gevoel en voorkom je dat je nabestaanden opdraaien voor de kosten.

Doordat er bij het afsluiten van een tijdelijke overlijdensrisicoverzekering van tevoren wordt vastgelegd welk bedrag er bij overlijden zal worden uitgekeerd binnen de afgesproken termijn, biedt het de nabestaanden de nodige zekerheid. Zij kunnen van dat bedrag profiteren om die financiële leemte op te vullen.

Overlijdensrisicoverzekering soms verplicht bij hypotheekverstrekkers

Wanneer je een hypotheek afsluit, zal de hypotheekverstrekker in bepaalde gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering eisen. Dit is om het risico te dekken dat de huiseigenaar overlijdt voordat de hypotheek is afbetaald. In dat geval zal het uitgekeerde bedrag dus een deel van de hypotheek aflossen. Maar ook in andere situaties kan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering in combinatie met de hypotheek voordelen bieden.

Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat adviseurs of hypotheekverstrekkers hoge eisen aanstellen inzake aflosbaarheid met als gevolg dat je alleen kunt kiezen voor een hoge rente. Je kunt door het afsluiten van een verzekering kiezen om een goedkopere hypotheek af te sluiten en bespaart zo geld.

Flexibiliteit van een overlijdensrisicoverzekering

Een ander groot voordeel van een overlijdensrisicoverzekering is de flexibiliteit. Je kunt deze verzekering aanpassen aan je veranderende behoeften. Heb je bijvoorbeeld na een aantal jaren minder dekking nodig, dan kun je de verzekering aanpassen, meestal zonder wijziging van de premie. Het is echter wel belangrijk om hierover tijdig contact op te nemen met je verzekeraar. Goede afspraken zorgen ervoor dat de verzekering een slimme keuze blijft.

Goede afwikkeling claims & uitkeringen

Het is belangrijk om te weten dat verzekeraars een goede afwikkeling van claims en uitkeringen garanderen wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Deze garantie betekent dat jouw nabestaanden het uitgekeerde bedrag op tijd zullen ontvangen, met minimale vertragingen en maximale gemoedsrust.

Op deze manier kan de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering bijdragen aan het verminderen van stress en onzekerheid voor nabestaanden tijdens periodes van rouw. Kortom, het afsluiten van een levensverzekering biedt niet alleen financiële bescherming, maar ook emotionele ondersteuning voor jouw geliefden na uw overlijden.

Professioneel advies bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering

EverCare heeft een team van ervaren professionals die jou kunnen adviseren bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Wij bespreken graag jouw wensen en zoeken de beste polis voor je uit. Neem dus snel contact op met EverCare en begin met het beschermen van jouw dierbaren tegen het onbekende.