Hypotheek sluiten

Voordat je een hypotheek afsluit heb je natuurlijk al nagedacht over de beste optie

Maak een afspraak

hypotheek sluiten op huizen met starterslening

Ben je in de positie om een woning te kopen?

Voordat mensen een hypotheek sluiten hebben ze natuurlijk al nagedacht over wat de beste optie voor huisvesting in hun situatie is, kopen of huren? In veel gevallen is een huurwoning duurder dan een koopwoning. Toch biedt een huurwoning grote flexibiliteit. Het advies is dan ook dat een huurwoning een goede oplossing biedt als tijdelijke huisvesting. Als je echter zeker bent van jouw inkomen en de financiële mogelijkheden hebt om het jezelf te veroorloven, is de aankoop van een woning een uitstekende investering.

NHG en de starterslening

Wanneer je als starter op de woningmarkt besluit om een huis te kopen en dus een hypotheek af gaat sluiten geniet je van een aantal startersvoordelen zoals de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en de starterslening. Deze twee subsidieregelingen zijn in het leven geroepen om starters meer kans op de woningmarkt te geven. Bij een startershypotheek zien we ook vaak dat er gebruik gemaakt wordt van de “familiehypotheek”. De term familiehypotheek wordt gebruikt voor alle hypotheken waarbij familie te hulp schiet.

Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

Naast starten kan het natuurlijk zijn dat je al een hypotheek hebt en wil weten of oversluiten een zinvol besluit kan zijn. Het oversluiten van je huidige hypotheek kan resulteren in lagere maandlasten of zekerheid van betaalbare lasten op lange termijn. EverCare vertelt je graag meer over het oversluiten van je huidige hypotheek.