Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan je bedrijf beschermen tegen juridische kosten en geschillen. In deze geglobaliseerde en competitieve tijd is het belangrijker dan ooit om je bedrijfscontinuïteit te beschermen. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan een praktische en kosteneffectieve oplossing zijn die je helpt bij het voorkomen, beheren en oplossen van problemen.
goederen in brandend schip beschermd met een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Alles wat je moet weten over zakelijke rechtsbijstandverzekeringen

Waarvoor biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering dekking?

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning in geval van een geschil met klanten, leveranciers, werknemers, of aannemers. Ook in geval van een strafrechtelijke vervolging of een financieel conflict kan een zakelijke rechtsbijstandverzekering van pas komen.

De verzekering is ontworpen om de kosten van advies en vertegenwoordiging te dekken wanneer er een juridisch probleem is. Daarnaast biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering preventief advies en informatie om deze problemen in de toekomst te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een van de belangrijkste voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering is de preventieve rol van de verzekeraar bij het oplossen van geschillen. Het kan jou als ondernemer opslokken om het probleem zelf aan te pakken.

Een verzekeraar kan helpen om tijd en gerechtelijke procedures te besparen om het conflict sneller en efficiënter op te lossen. Dit kan ook de relatie tussen jou en je klant, leverancier of werknemer herstellen en de bedrijfscontinuïteit waarborgen.

In de praktijk worden vaak eenvoudige geschillen opgelost zonder dat gelijk advocaten of juristen erbij gehaald moeten worden. Hierdoor blijven de kosten laag voor alle partijen.

De kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Veel bedrijven verwachten dat ze teveel kunnen betalen voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering. De prijs kan echter afhankelijk zijn van de grootte van jouw bedrijf, de dekking die je wenst en de risico’s die jouw bedrijf loopt. Het dekt vaak de kosten van advocaten, procedures en gerechtskosten, en in sommige gevallen ook de kosten van externe deskundigen.

Kijk daarom goed naar jouw bedrijfsrisico’s en welke dekking kan worden aangeboden voordat je besluit een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Neem contact op met EverCare voor advies op maat

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering kan een slimme en algemene zet zijn voor jou als ondernemer om je bedrijfscontinuïteit te beschermen. Het kan je verwachtingen overtreffen, van preventieve informatie tot juridisch advies en vertegenwoordiging.

Maar bedrijven kunnen vaak aarzelen omdat ze bang zijn voor te hoge kosten. Blijf op de hoogte van trends en risico’s voor jouw branche en kijk wat het beste bij jou past.

Mocht je meer informatie willen over deze verzekering en wat het voor jouw onderneming kan betekenen, neem dan contact op met EverCare voor advies op maat.