WIA-verzekering

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om je werknemers te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals een arbeidsongeschiktheid. Naast het doorbetalen van salaris tijdens de ziekteperiode, kan een collectieve WIA-verzekering helpen om de financiële lasten te verminderen en de zekerheid van je werknemers te vergroten.
leeg ziekenhuis bed ter informatie van WIA-verzekering

WIA-verzekering: wat is het en waarom is het belangrijk voor werkgevers?

Wat is een collectieve WIA-verzekering?

Een collectieve WIA-verzekering is een aanvullende verzekering op de keuringsuitkering van het UWV. Bij arbeidsongeschiktheid ontvangt jouw werknemer slechts 70% van het laatst verdiende loon vanaf de eerste ziektedag. Met een WIA-verzekering wordt deze uitkering aangevuld tot 70% of meer van het reguliere inkomen.

Het verschil tussen de keuringsuitkering en het laatstverdiende salaris kan aanzienlijk zijn, waardoor het voor werknemers moeilijk kan zijn om rond te komen.

De voordelen van het afsluiten van een collectieve WIA-verzekering

Als werkgever heb je niet alleen de morele verantwoordelijkheid om voor je werknemers te zorgen, maar ook de wettelijke verplichting om loon door te betalen bij arbeidsongeschiktheid. Het doorbetalen van salaris kan een grote financiële last zijn voor jouw bedrijf, vooral als jouw werknemer langdurig ziek is.

Een collectieve WIA-verzekering kan deze last verminderen en ervoor zorgen dat jouw bedrijf financieel gezond blijft. Bovendien kan het bijdragen aan een betere loyaliteit van werknemers en geeft het hen gemoedsrust, wetende dat ze gedekt zijn als ze ziek worden.

Fiscale voordelen van een collectieve WIA-verzekering

Een ander groot voordeel van het afsluiten van een collectieve WIA-verzekering is fiscaal. De premies zijn aftrekbaar als bedrijfskosten en helpen je zo geld te besparen op jouw totale belastingaanslag.

Ook betalen jouw werknemers een lager bedrag aan premies omdat je als werkgever een collectieve verzekering afsluit. Met andere woorden, jij biedt jouw werknemers een hogere dekking en bespaart tegelijkertijd kosten.

WIA-verzekering biedt werkgevers en werknemers een basiszekerheid

Een collectieve WIA-verzekering biedt werkgevers en werknemers een basiszekerheid in het geval van arbeidsongeschiktheid. Het geeft werknemers rust en zorgt ervoor dat werkgevers de financiële lasten kunnen dragen. Het hebben van een collectieve WIA-verzekering kan ook bijdragen aan de loyaliteit van werknemers en het behoud van talent.

Overweeg om een collectieve WIA-verzekering af te sluiten om jouw werknemers te beschermen en jouw bedrijf gezond te houden. Neem contact op met EverCare om te weten hoe wij jou hierin van dienst kunnen zijn.