Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke stap

Niemand denkt graag na over zijn dood, maar het is toch belangrijk om een goede uitvaartverzekering te hebben. Een uitvaartverzekering zorgt er namelijk voor dat jouw nabestaanden geen financiële zorgen hebben na jouw overlijden. Maar hoe kies je de juiste verzekering?
bloem en kaars geregeld door de uitvaartverzekering

Natura verzekering

Een natura uitvaartverzekering dekt de kosten voor de begrafenis, crematie of ander soort uitvaartdiensten. In plaats van een geldbedrag, zoals bij een kapitaalverzekering, wordt de uitvaart verzorgd door een begrafenisondernemer. Dit zorgt ervoor dat de nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan tijdens de uitvaart. Toch kan een naturaverzekering beperkend zijn in keuzes, omdat de diensten en producten die gedekt worden, vastgesteld zijn.

Kapitaal verzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een vast bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden na jouw overlijden. Met dit geldbedrag kunnen de nabestaanden zelf de uitvaart regelen. Bij een kapitaalverzekering kunnen de nabestaanden zelf de keuzes maken, maar kan er wel een financiële last op hen terechtkomen als het uitgekeerde bedrag niet genoeg is om alle kosten te dekken.

Berekening van uitvaartkosten

Het is belangrijk om te weten hoeveel de gemiddelde begrafenis kost. De kosten voor een gemiddelde begrafenis kunnen namelijk variëren van € 10.000 tot € 15.000. Het is echter moeilijk om de kosten voor de uitvaart te berekenen omdat dit afhangt van verschillende factoren zoals locatie, type uitvaart, bloemen, rouwkaarten, et cetera. Het is belangrijk om toch een globale berekening van jou uitvaart te maken. Hiermee kan je een idee krijgen van de kosten en wat de beste verzekering voor jou is.

Hoe vind je de juiste uitvaartverzekering

Bij het kiezen van een verzekeringsmaatschappij is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de dekking van de verzekering en wat deze wel en niet dekt. Ten tweede is het belangrijk om de premie en betalingsregelingen te bekijken. Ten derde, kijk naar de klantenservice van de verzekeraar en de reviews van bestaande klanten. Bij EverCare zal onze adviseur jou helpen de beste verzekering en premie te vinden die past bij jouw situatie.

Advies dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen

Het is belangrijk om na te denken over jouw uitvaart en een verzekering te hebben om de financiële last op jouw nabestaanden te verlichten. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen beschikbaar om uit te kiezen, zoals de natura en kapitaalverzekering. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen, kan je een keuze maken tussen de verschillende verzekeringen. Bij EverCare kan je terecht voor deskundige advies en hulp bij het vinden van de juiste uitvaartverzekering voor jou.