Een hypotheek helpt je om jouw droomhuis te kopen!

Een hypotheek is de lening die het mogelijk maakt om eindelijk dat droomhuis te kopen dat je al lang op het oog had. Het is ook de kostenpost die elke maand een grote invloed heeft op jouw maandlasten. Belangrijk dus om goed op de hoogte te zijn van alles rondom de belangrijkste geldlening voor jouw huis: de hypotheek.

basishypotheek

Hypotheek voor jouw droomhuis

Goed op de hoogte zijn van de geldlening voor jouw huis begint bij de basis. Wanneer je van plan bent je droomhuis te kopen, maar ook voor bijvoorbeeld dat eerste appartement zijn er veel zaken waar goed over nagedacht moet worden. Gezien je hypotheek in de meeste gevallen de kostenpost wordt die het meeste invloed op jouw maandlasten gaat hebben is het belangrijk om op de juiste volgorde te werk te gaan. EverCare helpt je hierbij, op onze pagina over de basisinformatie die je nodig hebt wanneer je denkt aan het afsluiten van een hypotheek lees je waar het begint.

Hoe sluit je een hypotheek?

Nadat je goed op de hoogte bent van de basisinformatie die belangrijk is wanneer je overweegt om een hypotheek te sluiten of over te sluiten is het tijd om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is in jouw situatie. Als starter ga je bijvoorbeeld goed kijken naar of je maximale hypotheek nog wel verantwoord is. Ook zaken als de NHG en voordelen die starters op de huizenmarkt kunnen krijgen komen in beeld. Ga je oversluiten? Dan zijn er weer andere zaken belangrijk. Lees er meer over op onze pagina “hypotheek sluiten”.

hypotheek sluiten
Verantwoorde hypotheek

Verantwoorde hypotheek keuze

Met alle informatie over hypotheekvormen, je voordelen en belangrijke factoren bij het afsluiten van een hypotheek op zak kunnen we gaan rekenen. Er bestaan tal van rekentools om je maximale lening te berekenen alsook de maandelijkse kosten die daaruit voort zouden vloeien. In dit stadium is het erg belangrijk een goede adviseur in de armen te nemen. Zo weet je zeker dat je verantwoorde keuzes maakt en een huis koopt wat je ook daadwerkelijk zonder te veel risico kunt betalen.

Hypotheek sluiten of oversluiten?

Ga je uiteindelijk de hypotheek afsluiten of oversluiten? Dan wil je natuurlijk de meest gunstige rente in jouw situatie krijgen. EverCare zet de laagste rentes voor je op een rij. Het laagste rentevoorstel ontvangen?

Contactgegevens