Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als ondernemer kan het lastig zijn om te denken aan de mogelijkheid van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Toch kan het gebeuren dat je door een ongeval, aandoening of ziekte niet meer in staat bent om te werken. Dit kan niet alleen emotioneel, maar ook financieel veel impact hebben op je leven. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt gelukkig de noodzakelijke zekerheid en flexibiliteit in deze gevallen.
gevallen man beschermt met arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV is een verzekering die inkomenszekerheid biedt in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Het verzekert je tegen een eventueel inkomensverlies, doordat je een maandelijks inkomen krijgt uitgekeerd totdat je weer in staat bent om te werken.

Dit kan voor een bepaalde tijd zijn of tot aan de pensioenleeftijd. Een AOV geeft je de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hoog de uitkering is als je ziek of arbeidsongeschikt wordt en je kunt ook bepalen hoelang de uitkering duurt.

Waarom is een AOV belangrijk voor ondernemers?

Ondernemers zijn vaak gemotiveerd en gepassioneerd door hun werk. Maar als je ziek wordt of arbeidsongeschikt raakt, kan het zijn dat je als ondernemer niet meer in staat bent om je bedrijf te runnen. Dit kan gevolgen hebben voor je onderneming en inkomsten.

Een AOV biedt financiële rust en beveiliging voor jou en je bedrijf. Je hoeft je in deze gevallen geen zorgen te maken over het genereren van inkomsten en de AOV zorgt voor een inkomen terwijl je herstelt. Het biedt ook voordelen voor je bedrijf, omdat het werk kan doorgaan zonder dat je als ondernemer fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De kosten van een AOV zijn afhankelijk van de hoogte van de uitkering en de duur van de verzekering. Het kan een beetje duurder zijn dan andere verzekeringen, maar het biedt ook meer bescherming.

Het is belangrijk om te bedenken wat het waard is om je inkomen te waarborgen en om te zorgen dat je niet in de financiële problemen komt als je niet kunt werken. De premie voor een AOV kan soms aftrekbaar zijn van de belasting, afhankelijk van je situatie.

Hoe kan een AOV helpen bij preventie van ziekte en arbeidsongeschiktheid?

Sommige AOV-verzekeraars bieden optional preventieve medische onderzoeken aan. Dit kan helpen bij het identificeren van gezondheidsproblemen die mogelijk kunnen leiden tot ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Door regelmatig een medisch onderzoek uit te voeren, kun je eventuele gezondheidsproblemen in de kiem smoren en voorkomen dat je in een later stadium arbeidsongeschikt wordt.

Professioneel advies over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering een verstandige investering voor de toekomst. Door een AOV af te sluiten, ben je verzekerd van inkomsten als je niet kunt werken en kun je rustig herstellen van eventuele gezondheidsproblemen. Het is van groot belang om op tijd actie te ondernemen en een AOV af te sluiten voordat het te laat is.

Wij van EverCare staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het berekenen van de premie voor een AOV. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.