Brandverzekering

Als ondernemer ben je trots op jouw bedrijf en heb je waarschijnlijk veel tijd en moeite gestopt in de groei van jouw bedrijf. Het laatste wat je dan wilt, is dat jouw bedrijf wordt getroffen door een brand of andere schade. Helaas kan een brand onverwacht gebeuren en kun je niet alles voorkomen.
Brandverzekering voor gebouw dat in brand staat

Hoe brandverzekeringen jouw bedrijf kunnen beschermen

Definitie van brandverzekering en doel van brandverzekering

Allereerst, wat is een brandverzekering? Een brandverzekering is een verzekering die een bedrijf of organisatie beschermt tegen schade die wordt veroorzaakt door brand, rook, explosies, waterschade en diefstal. In geval van schade zorgt de verzekering ervoor dat de financiële gevolgen worden afgedekt.

Het doel van de brandverzekering is dus om jouw bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade veroorzaakt door de bovengenoemde factoren.

Soorten brandverzekeringen

Er zijn verschillende soorten brandverzekeringen beschikbaar. De eerste is de inventarisverzekering die de schade aan jouw bedrijfsinventaris dekt. Bijvoorbeeld jouw meubels, computers, en andere bedrijfsmiddelen die deel uitmaken van jouw bedrijfsinventaris.

De tweede soort is de opstalverzekering die de schade dekt aan jouw onroerend goed, zoals jouw bedrijfspand, inclusief eventuele bijgebouwen.

De derde en laatste soort is de bedrijfsgebouwenverzekering, die een combinatie is van de inventaris- en opstalverzekering. Deze dekt dus zowel de schade aan jouw bedrijfsinventaris als aan jouw onroerend goed.

Dekking van brandverzekering

Wat dekt een brandverzekering precies? Een brandverzekering biedt dekking tegen schade veroorzaakt door brand, rook en explosies. Waterschade wordt ook vaak gedekt, omdat dit vaak het gevolg kan zijn van het blussen van een brand. Diefstal is ook een factor die vaak wordt gedekt, afhankelijk van de soort verzekering die je hebt afgesloten.

Het is belangrijk om te weten welke risico’s jouw bedrijf loopt, zodat je kunt bepalen welke soort verzekering het beste bij jou past.

Verschillen tussen bedrijfsgebouwenverzekering en inventarisverzekering

Wat is het verschil tussen de bedrijfsgebouwenverzekering en de inventarisverzekering? Zoals eerder vermeld, dekt de inventarisverzekering de schade aan de bedrijfsinventaris, terwijl de bedrijfsgebouwenverzekering zowel de schade aan jouw bedrijfsinventaris als aan jouw eigendom/de gebouwen dekt.

Het is belangrijk om te bepalen welke soort verzekering het beste past bij de risico’s van jouw bedrijf.

Voordelen van brandverzekering

Het afsluiten van een brandverzekering heeft vele voordelen. Het biedt een geruststellend gevoel in de wetenschap dat jouw bedrijf beschermd is tegen onvoorziene omstandigheden zoals brand, rook, explosies en diefstal. Het geeft ook een stukje zekerheid dat, als er toch iets gebeurt, je financieel beschermd bent tegen schade en verlies.

Het geeft een bedrijf eigenaar dus de mogelijkheid om zich te concentreren op het runnen van het bedrijf, zonder zich zorgen te maken over onvoorziene gebeurtenissen.

Persoonlijk advies door EverCare

Het kiezen van de juiste brandverzekering voor jouw bedrijf kan een complex proces zijn. Het is dus altijd aanbevolen om persoonlijk advies in te winnen, zodat je de beste beslissing kunt nemen wat past bij jouw specifieke situatie.

EverCare biedt deskundig advies op maat zodat je goed geïnformeerd bent over mogelijke risico’s en behoeften inzake je bedrijf. Wacht niet op onverwachte gebeurtenissen, bescherm jouw bedrijf vandaag nog met een goede brandverzekering!