Verzuimverzekering

Als werkgever of werknemer heb je vast wel eens gehoord van de term ‘verzuimverzekering’. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk? Kort gezegd, een verzuimverzekering biedt dekking voor de kosten van verzuim door ziekte of een ongeval voor werknemers.
Verzuimverzekering beschermt tegen een zieke werknemer

Alles wat je moet weten over Verzuimverzekeringen voor Werkgevers en Werknemers

Wat is gedekt onder een verzuimverzekering?

Als werkgever is het belangrijk om te weten wat precies gedekt is onder een verzuimverzekering. In het algemeen biedt de verzekering dekking voor de doorbetaling van het salaris van een werknemer tijdens verzuim door ziekte of ongeval.

Daarnaast zijn er nog andere zaken die gedekt kunnen worden, zoals re-integratiekosten en juridische bijstand. Belangrijk om ook te benadrukken is de overlijdensuitkering die vaak is opgenomen in de verzekering.

Hoe werkt de dekking bij een verzuimverzekering?

De premies die bij een verzuimverzekering komen kijken, zijn gebaseerd op een aantal factoren, zoals het aantal werknemers, de branche waarin het bedrijf actief is, en de gekozen dekking. Belangrijk om te weten is dat hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie zal zijn.

Er zijn ook verschillende verzekeringsmogelijkheden. Bij sommige verzekeraars is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een verzekering met of zonder arbodienstverlening.

Hoe kun je meer informatie krijgen over verzuimverzekeringen?

Als werkgever of werknemer wil je natuurlijk voldoende en juiste informatie ontvangen voordat je een keuze maakt voor een verzuimverzekering.

Bij EverCare kunnen we je daarbij helpen. Wij hebben veel kennis en ervaring in huis op het gebied van verzuimverzekeringen en kunnen je advies op maat geven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.