Fiets-, E-bike- en Scooterverzekeringen

Ben jij de trotse eigenaar van een fiets, e-bike of scooter? Dan is het belangrijk om deze juist te verzekeren, zodat je bijvoorbeeld bij diefstal of schade niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Fiets-, e-bike- en scooter verzekeringen

Fietsverzekeringen

Een fietsverzekering kun je vergelijken met een autoverzekering: deze verzekert je fiets tegen schade en diefstal. Fietsverzekeringen zijn er in verschillende soorten. Zo bestaat er een diefstalverzekering voor je fiets, waarbij je alleen bent verzekerd tegen diefstal.

Ook kun je kiezen voor een WA-verzekering, die geldt wanneer je schade aan anderen veroorzaakt terwijl je op je fiets zit.

Tot slot bestaat er nog een cascoverzekering, die schade aan je eigen fiets dekt, maar ook aan anderen. Het voordeel van deze laatste verzekering is dat je ook verzekerd bent tegen pech onderweg.

E-bike verzekeringen

Het is niet verplicht om een e-bike te verzekeren, maar het wordt wel aangeraden om dat te doen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen als je je e-bike wilt verzekeren.

Allereerst kun je kiezen voor een diefstalverzekering, die net als bij een gewone fiets je beschermt tegen diefstal van jouw kostbare bezit.

Daarnaast zijn er e-bike verzekeringen beschikbaar, die niet alleen tegen diefstalschade beschermen, maar ook bijvoorbeeld tegen schade veroorzaakt door een ongeval of door vandalisme.

Bovendien kun je ook voor een pechhulp verzekering kiezen, waarmee je maximaal beschermd bent tijdens onverwachte gebeurtenissen onderweg met je e-bike.

Scooterverzekeringen

Wanneer je gebruik maakt van een scooter of brommer, moet je deze verzekeren. Een scooterverzekering is verplicht in Nederland. Je kunt kiezen uit drie soorten verzekeringen:

de WA-verzekering, de WA + beperkt cascoverzekering en de Allrisk-verzekering. De WA-verzekering is de goedkoopste optie en verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je aanricht bij anderen.

Bij een beperkt cascoverzekering ben je echter ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter of brommer.

Een Allrisk-verzekering verzekert je voor schade aan je eigen scooter en schade die je bij anderen veroorzaakt.

Verschillende opties met elkaar vergelijken

Voordat je een fiets-, e-bike- of scooterverzekering afsluit, is het altijd verstandig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou en je situatie past. Let hierbij goed op de voorwaarden en de hoogte van de premie.

Het is belangrijk om je fiets, e-bike of scooter te verzekeren, zodat je bij bijvoorbeeld schade of diefstal niet zelf voor de kosten opdraait. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor fietsen, e-bikes en scooters.

Voordat je een verzekering afsluit, is het verstandig om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Neem gerust eens contact op met EverCare om de verzekering te vinden die bij jouw situatie past. Zo kun jij zorgeloos de weg op!