Hypotheekvormen

Een huis kopen is een grote stap en daar komt vaak een hypotheek om de hoek kijken. Maar welke hypotheek past nu eigenlijk het beste bij jou? We zetten de populairste hypotheken voor je op een rijtje en geven we advies over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.
verschillende huizen met andere hypotheekvormen

Welke hypotheek past het beste bij jou?

Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is de meest populaire hypotheekvorm in Nederland. Bij deze hypotheek betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. In het begin betaal je meer rente dan aflossing, maar naarmate de tijd vordert, verandert dit. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die zekerheid willen over hun maandlasten.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. De aflossing blijft gedurende de looptijd gelijk, waardoor je steeds minder rente hoeft te betalen. Dit betekent dat je maandlasten steeds lager worden. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die een stabiel inkomen hebben en snel willen aflossen.

Wil je meer weten over de annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek?

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek hoef je tijdens de looptijd niet af te lossen. Je betaalt alleen rente over de hypotheekschuld. Aan het einde van de looptijd moet je de schuld echter wel in één keer aflossen. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die niet willen aflossen en liever bezig zijn met andere investeringen.

Bankspaar- en beleggingshypotheken

Bij bankspaar- en beleggingshypotheken spaar je of beleg je een deel van de lening en los je een ander deel af. Hierdoor heb je meer flexibiliteit in het aflossen van je hypotheek. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die de mogelijkheid willen hebben om tussentijds extra af te lossen.

Opeethypotheek

Een opeethypotheek is een hypotheekvorm waarbij je de overwaarde van je huis opneemt en deze gebruikt om bijvoorbeeld je pensioen aan te vullen. Bij deze hypotheekvorm hoef je niet af te lossen, maar neemt de schuld wel toe. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die eigenaar zijn van een eigen huis en extra geld willen voor hun pensioen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de opeethypotheek?

Familiehypotheek

Een familiehypotheek is een hypotheekvorm waarbij je geld leent van familie of vrienden. Hierbij kun je afspraken maken over de rente en de looptijd van de lening. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de kosten van een verbouwing financieren. Deze hypotheekvorm is vooral geschikt voor mensen die geen reguliere hypotheek kunnen krijgen of voor wie het voordeliger is om geld te lenen van familie of vrienden.

EverCare geeft advies over welke hypotheek het beste bij jou past

Het kiezen van de juiste hypotheek is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kunnen de experts van EverCare je hierbij helpen. Wij geven persoonlijk financieel advies en kijken daarbij naar jouw situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste hypotheek afsluit die past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Er zijn veel verschillende hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om te kijken naar jouw eigen situatie en de mogelijkheden die er zijn. Een hypotheek is immers een grote financiële verplichting voor de langere termijn. Het is dan ook verstandig om hierbij goed advies in te winnen en de juiste keuze te maken. EverCare kan je hierbij helpen en geeft advies op maat.