Hoe kies je de juiste autoverzekering?

Het hebben van een goede autoverzekering is van groot belang. Niet alleen is het verplicht in Nederland, maar het beschermt je ook financieel tegen onvoorziene situaties. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar, dus het kan lastig zijn om te weten welke dekking het beste bij jouw situatie past.
Autoverzekering voor auto op snelweg

Verschillende type autoverzekeringen

Wettelijke Aansprakelijkheid

Deze dekking is wettelijk verplicht voor elke auto-eigenaar in Nederland. Dit type verzekering beschermt je tegen aansprakelijkheid voor schade aan andere voertuigen of eigendommen wanneer jij de oorzaak bent van een ongeval. Het dekt dus niet de schade aan je eigen voertuig. Dit is een goede optie als je een ouder voertuig hebt waarvan de waarde niet hoog is.

Beperkt Uitgebreide Autoverzekering

Dit type verzekering dekt de schade aan jouw auto bij bepaalde gebeurtenissen, zoals diefstal, brand en stormschade. Het dekt ook schade aan andere voertuigen of eigendommen als jij de oorzaak bent. Dit is een goede optie voor nieuwe of relatief nieuwe voertuigen.

All Risk Autoverzekering

Dit type verzekering dekt alle schade, inclusief die jij zelf veroorzaakt aan jouw auto en aan anderen. Dit is de meest uitgebreide verzekering en de meest dure. Dit is een goede optie voor nieuwe auto’s en auto’s met een hoge waarde.

Aanvullende verzekeringen

Naast de drie soorten dekkingen, zijn er ook aanvullende verzekeringen beschikbaar. Hier zijn een paar om te overwegen:

  • Passagiersverzekering – een extra dekking die jou en jouw passagiers beschermt bij lichamelijk letsel.
  • Rechtsbijstand – beschermt jou bij juridische geschillen in verband met jouw auto, zoals een geschil met een garage of verzekeringsmaatschappij.
  • Pechhulp/Vervangend vervoer – een extra dekking die hulp biedt bij pech onderweg of bij een ongeval.

Overweeg deze aanvullende verzekeringen als je regelmatig lange afstanden rijdt en vaak op de weg bent.

Eigen risico

Een eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade voordat de verzekeraar tussenkomt. Het bedrag van het eigen risico kan variëren, afhankelijk van de gekozen dekking en verzekeraar. Overweeg hoeveel eigen risico je kunt betalen bij het kiezen van jouw verzekering. Sommige verzekeraars bieden lagere maandelijkse premies in ruil voor een hoger eigen risico. Overweeg ook om schade tot een bepaald bedrag zelf te betalen om schadevrije jaren te behouden.

Adviseurs en premieresearch

Het kan lastig zijn om de juiste verzekering voor jou te vinden. Het inschakelen van een adviseur kan helpen. Een adviseur kan jou helpen bij het vergelijken van verschillende verzekeringen en het vinden van de beste polis. Bij EverCare kun je een premieberekening laten maken en overstappen naar een nieuwe verzekeraar zonder extra kosten. Onze tips voor het vinden van de beste verzekering zijn: vergelijk de polissen van verschillende verzekeraars, lees de polisvoorwaarden goed door en let op de kosten.

De juiste autoverzekering vinden is ingewikkeld

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan ingewikkeld en verwarrend zijn, maar het kiezen van de juiste dekking en aanvullende verzekeringen kan jou beschermen tegen financiële schade in het geval van een ongeval of andere situatie. Overweeg alle opties, het eigen risico en het inschakelen van een adviseur om de juiste verzekering voor jouw specifieke situatie te vinden.

Neem contact op met EverCare voor meer informatie over autoverzekeringen en om een premieberekening te laten maken.