3 voordelen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Denk je erover om binnenkort een huis te kopen? Ontdek hoe een NHG-hypotheek jou financieel voordeel, lagere kosten en betere voorwaarden kan opleveren. Ontdek de voordelen van een NHG hypotheek bij Evercare!
gezin zonder nationale hypotheek garantie (nhg)

Profiteer van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De Nationale Hypotheek Garantie, of NHG, is een verzekeringsregeling in Nederland die leners een garantie biedt op hypotheken. Dankzij deze regeling kunnen mensen een huis of appartement kopen met een lening die door de NHG is gedekt, en worden kredietnemers beschermd in geval van financiële problemen.

Voorwaarden voor NHG in 2024

Om in aanmerking te komen voor NHG moet in 2024 aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet het geleende bedrag lager zijn dan 435.000 euro en de maximaal toegestane loan-to-value ratio is 100% van de marktwaarde. Daarnaast moeten kredietnemers voldoen aan alle andere criteria van de NHG-regeling.

Kosten en belastingvoordelen

De kosten in verband met NHG zijn relatief laag; kredietnemers betalen doorgaans een eenmalige premie van 0.6% van de totale waarde van de lening. Bovendien kunnen kredietnemers ook profiteren van belastingvoordelen zoals renteaftrek en een lager belastingtarief voor hypotheekbetalingen.

Voordelen van een NHG-hypotheek

  • Minder risico op wanbetaling: Aangezien kredietverstrekkers gunstigere voorwaarden bieden als een NHG-hypotheek wordt afgesloten, kunnen kredietnemers er zeker van zijn dat hun inkomen niet in gevaar komt als ze moeite hebben met de betalingen van hun hypotheek.
  • Verhoogde koopkracht: Met NHG kunnen kredietnemers meer geld lenen dan met een conventionele hypotheek en zo hun koopkracht verhogen bij de aankoop van een huis of de herfinanciering van een bestaande hypotheeklening.
  • Belastingvoordelen: Leners die een NHG-hypotheek afsluiten, kunnen in aanmerking komen voor bepaalde belastingaftrekken, zoals de betaalde rente op de lening die onder bepaalde omstandigheden aftrekbaar is van het belastbaar inkomen.

NHG-hypotheek aanvragen

Als je overweegt een NHG-hypotheek aan te vragen, is het belangrijk om advies op maat te krijgen van een hypotheekadviseur van EverCare. Ons team kan je helpen de ins en outs van de NHG regeling te begrijpen en je de begeleiding en ondersteuning bieden die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.