Hypotheekadvies

Wanneer je hebt besloten een huis te kopen, zijn er veel regels waar je doorheen moet navigeren. Om je op weg te helpen kan EverCare je hypotheekadvies geven.

Maak een afspraak

hypotheekadvies

Goede informatie inwinnen is van het grootste belang bij het afsluiten van een hypotheek.

Of je nu net begint te overwegen om te investeren in een huis, of al de keuze hebt gemaakt om een huis te kopen, het is belangrijk om te begrijpen wat een hypotheek is en welke opties beschikbaar zijn.

Er bestaan veel verschillende soorten hypotheken, van hypotheken met een vaste rente tot familiehypotheken, en het navigeren hierin kan ingewikkeld lijken. Als je de tijd neemt om te leren over elk type hypotheek en de berekeningsmethode die kredietverstrekkers gebruiken om maximale bedragen te bepalen, kan het verkrijgen van een hypotheek veel eenvoudiger worden.

De situatie van elke koper is uniek, dus praten met een ervaren hypotheekadviseur voor persoonlijk hypotheekadvies kan nuttig zijn bij het vinden van de beste optie voor jouw behoeften.

Bij EverCare geven onze experts prioriteit aan het begrijpen van jouw individuele situatie en begeleiden je bij elke stap van het vinden en afsluiten van jouw nieuwe huis. Neem vandaag nog contact op voor een gratis adviesgesprek!

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening die wordt afgesloten voor de aankoop van onroerend goed. Zij wordt gedekt door het aangekochte onroerend goed en moet, samen met de rente, na verloop van tijd worden terugbetaald. Hypotheken kunnen ook worden gebruikt om bestaande schulden te herfinancieren of verschillende schulden te consolideren.

Verschillende soorten hypotheekvormen.

Afhankelijk van jouw situatie ga je bepalen welke hypotheekvorm voor jou het meeste geschikt is. De populairste hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Echter kunnen in sommige situaties andere hypotheekvormen beter aansluiten. Daarnaast wil je natuurlijk weten wat je maximaal kunt lenen en zul je je afvragen of maximaal lenen wel een goed idee is.

Jouw maximale hypotheek berekenen

In principe is het zo dat de overheid indirect bepaald heeft wat de maximale hypotheek voor jou zou zijn. Aan de hand van een aantal regels kan jouw maximale lening bepaald worden en zal dit bedrag voor jou ook een verantwoorde lening zijn. Niemand heeft er namelijk iets aan om jou in een situatie te brengen waar financiële problemen op de loer liggen. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar goed over nagedacht moet worden, zoals wat er gebeurt als je werkeloos wordt of als je leven verandert door bijvoorbeeld een echtscheiding.