Sparen voor kind

De studie van je kind is een van de belangrijkste investeringen die je als ouder kunt maken. Het biedt je kind de kans om zichzelf te ontwikkelen en zijn of haar dromen te verwezenlijken. Maar met de stijgende kosten van de studie kan het sparen voor deze investering een uitdaging zijn.
ouders sparen voor kind

Hoe kun je sparen voor de studie van je kind?

Kosten van de studie

De kosten van de studie blijven elk jaar stijgen. In studiejaar 2022-2023 waren de gemiddelde studiekosten voor een voltijdse student € 2.209. Dit bedrag is exclusief de kosten voor boeken, accommodatie en andere uitgaven. Afhankelijk van de opleiding kan deze prijs zelfs hoger uitvallen. Hierdoor wordt het steeds belangrijker voor ouders om een financieel plan te maken om hun kinderen te helpen bij de financiering van hun studie.

Ouders kunnen bijdragen aan de studie van hun kind

Ouders hoeven zich echter geen zorgen te maken over het feit dat ze deze kosten geheel alleen moeten dragen. Er zijn genoeg mogelijkheden om te sparen voor de studie van je kind. Naast de financiering door de overheid en studiebeurzen, kunnen ouders ook zelf bijdragen aan de kosten van de studie van hun kind.

Mogelijkheden om te sparen voor de studie van uw kind

Er zijn verschillende manieren om te sparen voor de studie van je kind. Een van de meest voor de hand liggende opties is het openen van een spaarrekening bij de bank. Naast een spaarrekening kun je ook overwegen om te beleggen via een broker of te investeren in vastgoed. En voor degenen die extra geld willen verdienen, kun je ook nog denken aan het starten van een side hustle of bijbaan.

Persoonlijk advies op maat

Het maken van de juiste financiële keuze is een persoonlijk proces. Wat voor de ene persoon werkt, hoeft niet per se te werken voor de ander. Daarom is het belangrijk om altijd advies te vragen aan een professional.

Bij EverCare kunnen wij een persoonlijk advies voor je samenstellen. Hier bespreken we je persoonlijke situatie en wensen om een plan op te stellen dat past bij jouw situatie.

Alles bij elkaar sparen voor de studie van je kind vergt tijd, moeite en doorzettingsvermogen. Maar het is zeker haalbaar. Bovendien kan het sparen je kind helpen bij het realiseren van zijn of haar dromen.

Als je hulp of advies nodig hebt tijdens je spaarreis, staan we bij EverCare klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Vraag nu persoonlijk advies aan bij EverCare!