Belastingadvies

Het is elk jaar weer een verplichting waar niemand omheen kan: belastingaangifte doen. Het kan voor velen een ingewikkelde en stressvolle taak zijn, maar het is belangrijk om deze verantwoordelijkheid serieus te nemen. Niet alleen om te voorkomen dat je een naheffingsaanslag krijgt, maar ook omdat je veel geld kunt besparen door gebruik te maken van aftrekposten.
persoon doet belastingaangifte

Alles wat je moet weten over belastingaangifte in Nederland

Wanneer moet je belastingaangifte doen?

De deadline voor het indienen van belastingaangifte in Nederland is elk jaar op 1 mei. Je kunt echter uitstel aanvragen tot 1 september als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Als je een brief of e-mail van de Belastingdienst hebt ontvangen waarin staat dat je aangifte moet doen, is het belangrijk om dit op tijd te doen om een eventuele naheffingsaanslag te voorkomen.

Wat heb je nodig voor je belastingaangifte?

Om je belastingaangifte te kunnen doen, is het belangrijk om bepaalde documenten bij de hand te hebben. Denk hierbij aan je jaaropgaven, bankafschriften, WOZ-beschikking en eventuele betaalbewijzen van aftrekposten. Het is ook belangrijk om tijdig digitale inloggegevens van de Belastingdienst aan te vragen en deze goed te bewaren.

Wat zijn aftrekposten en hoe benut je ze?

Aftrekposten zijn kosten die je in het afgelopen jaar hebt gemaakt en die van de Belastingdienst afgetrokken mogen worden van je inkomen. Hierdoor betaal je minder belasting. Voorbeelden van aftrekposten zijn studiekosten, zorgkosten, giften aan goede doelen, hypotheekrenteaftrek en alimentatie. Het is belangrijk om goed te kijken welke aftrekposten van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie en hoe je deze kunt benutten.

Hoe kun je een naheffingsaanslag voorkomen?

Door op tijd je belastingaangifte in te dienen en goed gebruik te maken van aftrekposten, kun je voorkomen dat je een naheffingsaanslag krijgt. Als je wel een naheffingsaanslag hebt ontvangen, is het belangrijk om deze op tijd te betalen om problemen met de Belastingdienst te voorkomen.

Hoe kan EverCare je helpen bij je belastingaangifte?

Belastingaangifte doen hoeft geen stressvolle taak te zijn als je goed voorbereid bent en weet welke aftrekposten van toepassing zijn op jouw situatie. Door op tijd je belastingaangifte in te dienen en gebruik te maken van aftrekposten, kun je veel geld besparen.

EverCare kan je helpen bij het doen van je belastingaangifte door je persoonlijk advies te geven over welke aftrekposten van toepassing zijn op jouw situatie. Ook kunnen we je helpen met het invullen van de aangifte en het voorkomen van een naheffingsaanslag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.