Rekentools hypotheek

Je hebt een huis op het oog voor een realistische prijs die binnen je budget zou moeten liggen. Maar wat is je budget precies? Waarschijnlijk heb je er wel een idee van maar bij een huis kopen wil je het natuurlijk zeker weten.
rekentools op een stapel papierwerk

Wat is nou eigenlijk je budget voor een koopwoning?

Gelukkig zijn er veel hypotheek rekentools om een globaal idee te krijgen van een aantal belangrijke zaken zoals; wat je maximaal kunt lenen in jouw situatie en wat een huis per maand voor jou zou gaan kosten. Zo kun je een idee krijgen of je het huis waar je oog op gevallen is kunt kopen. Rekentools zijn fijn, maar geven in veel gevallen slechts een indicatie van wat mogelijk is.

EverCare als hypotheekadviseur

EverCare adviseert om bij het kopen van een huis altijd een adviseur in de arm te nemen. Een goede hypotheekadviseur gaat samen met jou in detail bekijken wat er allemaal mogelijk is. Zaken zoals eventuele schulden, het inkomen van je partner, spaargeld en bijvoorbeeld een gift van je ouders kunnen veel invloed op je maximale hypotheek en de maandlasten hebben.

Staar je niet blind op online hypotheek rekentools.

Hoewel deze een goed beeld kunnen geven is de volgende stap altijd om met een adviseur aan tafel te gaan zitten. Alleen op die manier krijg je een realistisch beeld van wat er in jouw situatie mogelijk is. In veel gevallen is er namelijk meer mogelijk dan je denkt. Je kunt er natuurlijk ook achter komen dat je je te rijk gerekend hebt. Weten wat je kan en waar je aan toe bent is erg belangrijk als je overweegt om een huis te gaan kopen.