Hypotheek berekenen

Het kopen van een huis is een spannende tijd, maar het kan ook overweldigend zijn. Een belangrijke stap in dit proces is het bepalen van jouw maximale hypotheek. Dit kan een complexe taak lijken, maar het is belangrijk om de leencapaciteit goed te kennen voordat je op zoek gaat naar een woning.
kleine woning door maximale hypotheek berekenen

Hoe kun je jouw maximale hypotheek berekenen?

Het kopen van een huis is een grote stap in iemands leven. Het bepalen van de leencapaciteit is de eerste belangrijke stap. Door informatie in te voeren over jouw inkomen, schulden en aanbetaling in de rekentool, krijg je een schatting van jouw leencapaciteit.

Het berekenen van jouw maximale hypotheek is echter geen exacte wetenschap en om een ​​goede inschatting te maken met een grondige analyse van jouw financiële situatie, neem je best contact op met Evercare.

Door de juiste stappen te nemen, kan je ervoor zorgen dat je jouw droomhuis kunt vinden en kopen zonder je zorgen te hoeven maken over de financiën. Laat je goed adviseren en koop uiteindelijk met een gerust hart!

Start berekeningHoeveel kan ik lenen voor dat huis?

Stap 1: Basisinformatie invoeren

De eerste stap om jouw maximale hypotheek te berekenen, is het verzamelen van basisinformatie. Dit omvat jouw jaarlijkse inkomen, inclusief vakantiegeld en eventuele vaste bonussen. Daarnaast moet je jouw schulden en maandelijkse lasten invoeren, zoals autoleningen of creditcards. Ten slotte moet je invoeren welke aanbetaling je wilt doen. Door deze informatie in te voeren in de online hypotheekrekenmachine, krijg je een indicatie van jouw maximale hypotheek.

Stap 2: Overwegingen bij het berekenen

Het vinden van jouw maximale hypotheek is niet zo eenvoudig als het invoeren van een paar getallen. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het berekenen. Een van de belangrijkste factoren is de rente. Hoe hoger de rente, hoe minder jouw maximale hypotheek zal zijn. Daarnaast moet je rekening houden met de looptijd van de hypotheek. Een kortere looptijd betekent dat je hogere maandelijkse betalingen moet doen, maar je hebt wel minder rente te betalen. Andere factoren zijn onder andere jouw leeftijd, arbeidscontract, gezinssituatie en historische rentepercentages.

Stap 3: Financiële analyse

Nu je jouw basisinformatie hebt ingevoerd en de belangrijkste factoren hebt overwogen, is het tijd voor de financiële analyse. Om een ​​gedetailleerde analyse te vinden, moet je een kredietwaardigheidscheck uitvoeren. Dit is een rapport dat jouw kredietwaardigheid beoordeelt en laat zien hoe je scored op het gebied van betrouwbaarheid en financiële geschiktheid. Het biedt informatie over onder meer jouw betalingsgedrag, activa en schulden.

Daarnaast is het belangrijk om jouw schuldratio te berekenen. Dit is het percentage van jouw inkomen dat je besteedt aan het aflossen van schulden. Over het algemeen geldt: hoe hoger het percentage, hoe moeilijker het zal zijn om een hypothecaire lening te krijgen. Door deze en andere factoren correct te analyseren, kan je jouw maximale hypotheek niet alleen beter begrijpen, maar ook het risico minimaliseren dat je achteraf een afwijzing krijgt van de hypotheekverstrekker.