Verduurzamingshypotheek voor energiebesparende maatregelen

Verhoog je hypotheek en investeer in energiebesparende maatregelen. Verlaag je energierekening en verhoog de waarde van je huis.

verduurzamingshypotheek energiebesparende maatregelen

Waarom je hypotheek verhogen?

Het verduurzamen van je woning biedt talloze voordelen. Door je hypotheek te verhogen voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, kun je niet alleen je wooncomfort verbeteren maar ook flink besparen op je energiekosten.

Voordelen van energiebesparende maatregelen

Lagere energiekosten: Energiebesparende investeringen leiden tot lagere maandelijkse energierekeningen.
Hogere woningwaarde: Een energiezuinige woning heeft een hogere marktwaarde.
Duurzaam wonen: Verminder je ecologische voetafdruk en draag bij aan een beter milieu.
Financiële ondersteuning: Profiteer van subsidies, leningen en aantrekkelijke rentetarieven.
voordelen energiebesparende maatregelen

Motivatie om je woning te verduurzamen

De Europese Unie stelt strenge eisen aan de verduurzaming van woningen. Het doel is om de klimaatopwarming te beperken en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Als gevolg hiervan moeten alle woningen in Nederland in 2030 gemiddeld energielabel A hebben. Dit betekent dat woningeigenaren nu moeten investeren in energiebesparende maatregelen om aan deze normen te voldoen en tegelijkertijd hun energierekening te verlagen.

Hoe werkt het verhogen van je hypotheek?

Bij EverCare kun je je hypotheek verhogen voor energiebesparende maatregelen, afhankelijk van het energielabel van je woning. Hier zijn de mogelijkheden:

Hypotheekverhoging

Voor woningen met een energielabel E, F of G kun je tot € 20.000,- extra lenen. Bij een C of D label is dit € 15.000,-, en bij labels B tot en met A+++ € 10.000,-.

Informatie aanvragen

Energiebespaarlening

Maak gebruik van de energiebespaarlening via het nationaal warmtefonds voor gunstige financieringsvoorwaarden.

Informatie aanvragen
lagere energierekening door verduurzamen

Lagere energierekening door verduurzaming

Door je woning te verduurzamen, verlaag je direct je energierekening. Bijvoorbeeld, door je huis goed te isoleren en te voorzien van zonnepanelen, kun je jaarlijks honderden euro’s besparen op je energiekosten. Deze besparingen zorgen ervoor dat de investering in duurzame maatregelen zichzelf op termijn terugverdient.

Voorbeeldsituaties

Rekenvoorbeeld 1

Een woning met energielabel E kan op basis van je inkomen een hypotheek van € 300.000,- krijgen. Met verduurzaming kun je tot € 20.000,- extra lenen, wat je totale hypotheek op € 320.000,- brengt.

Informatie aanvragen

Rekenvoorbeeld 2

Een woning met energielabel D heeft een maximale hypotheek van € 400.000,-. Door verduurzaming kun je nog € 15.000,- extra lenen, waardoor je totale hypotheek € 415.000,- bedraagt.

Informatie aanvragen

Andere hypotheken bij EverCare

Naast de verduurzamingshypotheek biedt EverCare een breed scala aan hypotheekoplossingen die aansluiten bij jouw specifieke wensen en financiële situatie. Of je nu op zoek bent naar een startershypotheek, een hypotheek met NHG, of een hypotheek voor senioren, onze adviseurs staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Bezoek onze hypothekenpagina voor meer informatie over al onze hypotheekproducten en ontdek welke het beste bij jou past.

Begin vandaag nog!

Wil je meer weten over hoe je je hypotheek kunt verhogen voor energiebesparende maatregelen? Neem contact op met EverCare en plan een vrijblijvend adviesgesprek. Samen maken we jouw woning klaar voor de toekomst.

  Persoonsgegevens

  PersoonlijkLiever zelf contact opnemen?

  Openingstijden
  Maandag:
  09:00 – 17:00
  Dinsdag:
  09:00 – 17:00
  Woensdag:
  09:00 – 17:00
  Donderdag:
  09:00 – 17:00
  Vrijdag:
  09:00 – 17:00
  Zaterdag:
  Gesloten
  Zondag:
  Gesloten